Foreningen af Danske Vinavlere

Inspiration

Ansvarlighed

Annoncører

Alt det lækre til din vin!

Besøg Guldbæk Vingård!

Støt vore annoncører!

Billedgalleri

rondo e small_kopi(1).jpg
Start Om erhvervsavlerne

Erhvervsavlerne stifter egen brancheforening!

Erhvervsavlerne i Foreningen af Danske Vinavlere holdt erfamøde lørdag den 13. november 2010, hvor bl.a. erhvervsavlernes fremtid og profilering i dansk vinavl blev debateret. Der blev nedsat en arbejdsgruppe, som skal fremlægge forslag til en fremtidigt strukturering af erhvervsavlerne.

I marts 2011 stiftede erhversavlerne deres interesseorganisation - Danske Vingårde, som interesseorganisation for erhvervs- vinavlere og vinproducenter i Danmark.


Erhvervsmæssig dyrkning af druer og fremstilling af vin i Danmark er et relativt ungt erhverv. Det var resultatet af Foreningen af Danske Vinavleres og en flok ildsjæles arbejde gennem flere årtier i foreningens regi, der resulterede i en tilladelse til erhvervsmæssig vinproduktion i Danmark i 2000.

 

Danske vingaarde's formål er:

 

  1. at udbrede kendskabet til branchens produkter samt aktivt at fremme salget og kvaliteten af dansk produceret vin.
  2. at præsentere branchens og medlemmernes interesser over for myndigheder, organisationer og andres og derved opnå de bedst mulige vilkår for branchen i overensstemmelse med foreningens politik, herunder samarbejde med Foreningen af Danske Vinavlere til gavn for den samlede danske vinbranche.
  3. at fremme et kollegialt forhold mellem medlemmerne og herigennem styrke sammenholdet inden for branchen